De tre mest brukte objektivene på opptak - Philm filmproduksjon
16714
post-template-default,single,single-post,postid-16714,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

De tre mest brukte objektivene på opptak

Mange ganger har vi lurt på om vi skal kjøpe «cine-optikk» som er helt manuelle. Faktisk har vi kjøpt inn noen, men de står bare å støver ned på lageret. De blir nok solgt i nærmeste fremtid.

 

Det er faktisk forskjell på objektiver. Men spørsmålet jeg har stilt meg selv er om den er så stor at den er verdt et mellomlegg på 200 000 kroner. Jeg har konkludert med at det koster mer en det smaker og eier kun sfæriske objektiv som er designet for stillfoto (med unntak av noen få cine-objektiv vi skal selge).Det finnes en løsning på prosjekter som krever spesialutstyr for å få «the look and feel», løsningen er enkelt og greit www.storylines.no eller andre lignende selskaper i Kongeriket.

Men stort sett gjør vi ikke «high-end» prosjekter hvor det kreves så spesielt utstyr. Vårt marked er heller ikke den typisk regi-baserte filmen med store crew. Vi liker å fortelle ekte historier om ekte mennesker som gjør ting de brenner for.

 

Her er et eksempel fra en av våre produksjoner, hvor vi har skutt med en spesial-løsning for å få et bredere bilde (2.35:1) uten kvalitetstap.

 

Slik ser bildene våre ut med de sfæriske objektivene vi eier og bruker på det aller meste. Dette er 16:9.

 

For å fortelle ekte, autentiske fortellinger med mennesker som ikke er vant til å være foran kamera, må vi være fleksible og raske. Så mye av filmteknikken er håndholdt og manuell fokusering uten assistent. (Vi har trådløs fokus, men vi gidder aldri å bruke den). Så glimter vi til med litt «produserte» klipp for å pynte en smule på virkeligheten. Visuelt sett altså.

På grunn av dette bruker vi stort sett tre objektiv, som opprinnelig er designet for stillfoto. Følgende objektiv er våre «must-have»

  • Canon 24-70mm 2.8
  • Canon 100mm 2.8 macro
  • Canon 70-200 2.8 mm

Dette er objektivene vi bruker desidert mest. Hele prosjektet «Kjør me ved» som nylig ble lansert på facebook er skutt med disse tre objektivene. Hovedgrunnene er

  • lett vekt
  • lett å fokusere manuelt alene pga liten diameter
  • lyssterke
  • billige

 

Så er det noen ganger vi bruker vår «jalla-løsning» for å skyte i 2.35:1 breddeformatet. Det er en helt annen historie.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.